Bejelentkezés csak telefonon: +36 30 934 9956 | English
Kullancsbetegségek
ambulanciája

Dr. Lakos András

Klinikai és laboratóriumi vizsgálatokat végzünk a kullancs
által terjesztett Lyme-kór igazolására és kizárására.
A diagnózis megállapítása után irányítjuk a kezelést is.
Csak telefonos bejelentkezés alapján fogadunk betegeket.
Mielőtt telefonálna, olvassa el a "Mit tegyünk, mit ne tegyünk?" című írást a laikusoknak szóló fejezetben!

Lyme (borrelia) diagnosztikus vizsgálatokat Magyarországon elsőként, 1986 óta végzünk. Eddig tudományos és klinikai diagnosztikus célból legalább 300 000 borrelia immunoblot (Western blot) vizsgálatot végeztünk, minden bizonnyal az országban a legnagyobb számban.

Ezt az eljárást hazánkban elsőként, 1996 tavaszán kezdtük, megelőzően több ezer vizsgálatot végeztünk, a Lyme betegség klinikailag kórismézhető formáit és különböző egészséges és nem-Lymebetegpopulációkat hasonlítottunk össze, a negativitás és a pozitivitás kritériumainak a tisztázására. Eredeti, és a korábbiaknál pontosabb eljárást fejlesztettünk ki a központi idegrendszeri Lyme-betegség (neuroborreliosis) igazolására.

Meg tudjuk különböztetni, hogy a "pozitív" Lyme lelet mögött egy korábban, akár tünetmentesen átvészelt és magától gyógyult vagy jelenleg is fennálló Lyme fertőzés áll-e. (Mindkettő pozitív eredménnyel járhat.) Nem adunk ki "részletes" vizsgálati eredményeket. Erősen pozitív, pozitív, gyengén pozitív, határértékű és negatív leleteink vannak. Pácienseink nem egy nehezen értelmezhető laboratóriumi eredményt kapnak, hanem a klinikai kép és 39 év tapasztalata, tudományos vizsgálatai alapján egy diagnózist valamint egy állásfoglalást a teendőkről, adott esetben elektronikusan küldjük a kezeléshez szükséges receptet is.

Számtalan hamis pozitív lelettel találkozunk. A Lyme tesztek beállításakor csekély módosítással elérhető, hogy minden tesztelt minta pozitív vagy épp negatív eredményű legyen. Emiatt egy pozitív lelet távolról sem jelent diagnózist.

Az általunk használt laboratóriumi vizsgálatot ellenőrizte a Karolinska Institutet Mikrobiológiai, Sejt és Tumorbiológiai Intézete (Stockholm, Svédország), a European Society for External Quality Assessment (ESfEQA, Heidelberg, Németország) valamint a Qualicont In vitro diagnosztikai minőségellenőrzési nonprofit Kft (Szeged, Magyarország).


Dr. Lakos András - Önéletrajz
Dr. Lakos András - Tudományos önéletrajz

Áraink


E-mail-konzultációra is van lehetőség:
(15000 Ft)

Az e-mailben érkezett kérdéseket 24 órán belül megválaszoljuk. A konzultáció fontos feltétele: adja meg telefonszámát, a páciens nevét, születési idejét, lakcímét, TAJ-számát, testsúlyát, gyógyszer-érzékenységét!

Számlaszám:
Dr. Lakos Kkt
11991102-02146177
Lyme (Borrelia)
Western blot vizsgálat
+ konzultáció: (Vérvizsgálatonként!)
50 000 Ft
Konzultáció vérvizsgálat nélkül (15 perc):
20 000 Ft
Kullancsencephalitis elleni védőoltás (Encepur):
14 000 Ft
Kullancsok és betegségek című könyv:
2 000 Ft